7-9 червня 2019 р. Божого в станиці Івано-Франківськ проведений кулінарний вишкіл під назвою «Рагу». Учасники заходу – юнаки та юначки від 13 років. А інструкторами вишколу були пластуни, які є, беззаперечно, професіоналами в цій галузі.
Серед пластунів-інструкторів: Ірина Бережницька розповіла про свої бізнес і кар’єру та як до них йшла, базові принципи успішного ресторанного бізнесу; Марта Скомаровська знайомила учасників з діловеденням «інтендант» на таборі та правила складання меню; «найсмачнішою гутіркою» була гутірка Михайла Семегена про street food (вулична їжа), після якої всі перейшли до практики і, закрутивши свій лаваш, куштували його; Валентина Кондрат пояснила правила корисного харчування учасникам; Микола Мигаль показав чудернацькі професійні кухонні ножі та їх використання, розповів про м’ясо та його просмажу.
Вишкіл підготував дітей до пластового табору та навчив багато нового. Після завершення заходу всі учасники отримали вмілість “Куховарення 1” і перших 5 посвідок (учасники з найвищими балами) отримали вмілість “Куховарення 2”. Першункою вишколу стала пл. уч. Юлія Семочко, яка довела це своєю харизмою та вмінням.
На вишколі пластове юнацтво навчилися готувати рагу овочеве, панкейк, суп овочевий, булгур з печінкою, салат грецький, лаваш з куркою, фрукти у фондю із молочними коктейлями трьох видів, сандвіч, лимонад,макарони з різними соусами, салат цезар.