Для чого мені Пласт? Для чого Пласт моєму сину/доньці? Перші питання , що виникають в людей, які ще мало знають про організацію.Спробуємо дати зрозумілу і лаконічну відповідь в цих 5 фактах:

ОТОЧЕННЯ. Будь-який пластун, в першу чергу, відповість, що знайшов тут справжніх друзів. Слідуючи Трьом головним обов’язкам пластуна, члени організації поступово набираються саме тих рис характеру та поведінки, які є найціннішими в людях. Пласт дарує справжніх друзів, партнерів по бізнесу та, інколи, навіть другу половинку. Пласт дає середовище, в якому виховується хороша людина, друг та громадянин своєї держави. Пласт дає середовище, яке з часом виходить за межі організації і стає стилем життя.

ПРИГОДИ. Пластуни ніколи не засиджуються довго на одному місці. БО ЇХ ВСЮДИ НОСИТЬ І ВСЮДИ ЇХ ПОВНО. Протягом всього року відбувається безліч найрізноманітніших заходів в різних куточках України та світу. Пласт пропагує активний спосіб життя, можливість спробувати себе у будь-якій сфері. Ми мандруємо по горах, літаємо на дельтпланах, плаваємо на катамаранах, лазимо по скелях, їздимо на велосипедах, займаємось різними видами спорту, вчимося, творимо… .

САМОВИХОВАННЯ. Пласт дає розуміння чого саме ти хочеш досягти за життя. Він допомагає відділити потрібне від зайвого, мотивує щодня робити кроки до цілей і просто яскраво жити. Саме завдяки всебічному розвитку виховуються хороші громадяни та лідери, здатні змінювати систему.

РОМАНТИКА. Не менш важлива складова пластового життя. Вечірні ватри, пісні, жарти та розмови до ранку, і навіть буденна романтика не зникає між пластунами ніколи. Тепла атмосфера завжди панує в пластовому колі і дарує родинний затишок та кожен раз запалює новий вогник натхнення.

МІЖНАРОДНІ ПРОЕКТИ. Пласт існує і розвивається не тільки в Україні, а й за її межами. Діаспора Пласту складає близько 4 тис. членів у 9 країнах світу. Окрім пластунів, ми співпрацюємо з багатьма іншими скаутськими організаціями з інших країн. Це дає чудову можливість організовувати міжнародні заходи, збиратися в різних країнах, подорожувати, знайомитись, пізнавати інші народи та культури.

Всі вище перелічені пункти можна підписати одним словом – МОЖЛИВОСТІ. Пласт, перш за все, дає можливості. Можливість дружити, любити, подорожувати, навчатись, пізнавати світ, саморозвиватись, знайти себе, змінювати себе, суспільство, країну і весь світ.

Close
Go top